Infra-sector | IT-experts

Succesvolle IT-samenwerking cellencomplex Politie Breda.

De laatste maanden van het 2020 kende de renovatie van cellencomplex Mijkenbroek in Breda een hectische tijd. Al een jaar lang stond de opleveringsdatum met uitroepteken en dubbel onderstreept in de agenda van verschillende partijen. Het is vaak zo dat deadlines zich aanpassen aan de weerbarstigheid van onvermijdelijke werkzaamheden, maar deze keer niet. Het was simpelweg zo dat het cellencomplex weer in gebruik moest worden genomen. Er was geen ruimte voor uitstel.

Precies op het afgesproken moment konden de betrokken partijen het project opleveren aan een tevreden klant: de Politie Breda.

Onderdeel van de verbouwing was een nieuw cellenbeheerssysteem. De apparatuur en software werden geleverd door TKH Security en Datadigest was gevraagd om de IT-werkzaamheden voor haar rekening te nemen.

Partnership TKS Security en Datadigest

Met het succes van de eerste samenwerking tussen TKH security en Datadigest is het begin gemarkeerd van een officiële partnership tussen THK Security als leverancier van hoogwaardige beveiligingsoplossingen en Datadigest als IT-specialist. In het verleden is er eerder gebruik gemaakt van elkaars kwaliteiten, maar de samenwerking is zodanig goed bevallen dat beide bedrijven de wens hebben uitgesproken meer projecten samen aan te pakken.

Project:

 • Functioneel ontwerp
 • Flinq software programmeren
 • FAT (Factory Acceptance Test) op kantoor Datadigest
 • Aansluiten van ca 80 cctv systemen (camera’s en sensoren) op meerdere servers
 • Inregelen & programmeren van cellenbeheerssysteem (iProtect)
 • Koppelen met toegangscontrolesysteem
 • SAT op locatie (Site Accepting Test)

Totale doorlooptijd IT-werkzaamheden: 2 maanden
Effectieve implementatie op locatie: 1,5 week. (non stop)

 • Opdrachtgever: Politie Breda
 • Installatiebedrijf: Tes (projectmamagement)
 • Leverancier: TKH Security
 • IT-specialist: Datadigest

Maurice Moerkerk, Sales director TKH security:
“Het project in Mijkenbroek mocht op geen enkele manier uitlopen. Het stond vooraf vast dat op een bepaalde datum het cellencomplex weer in gebruik zou moeten worden genomen. Ondanks dat wij onze producten goed kennen, zijn toepassingen in de praktijk vrijwel altijd maatwerk. Koppelingen met bestaande apparatuur, software of specifieke wensen en eisen binnen een project zijn nooit hetzelfde. Er zijn altijd onverwachte zaken die je simpelweg moet zien op te lossen in de praktijk, dit hoort bij elk project, maar het zorgt er vaak voor dat deadlines in de praktijk niet heel hard te stellen zijn.

Datadigest is erin geslaagd om alles op tijd te realiseren. Het is een opmerkelijke prestatie om zo’n complex systeem, onder hoge tijdsdruk te realiseren. Ook omdat zij met bepaalde toepassingen nog niet eerder hadden gewerkt.”

Jeroen Wissel, Projectleider Installatiebureau Tes:
“ Wij werken regelmatig met de systemen van TKH Security. De keiharde deadline bij dit project zorgde ervoor dat het project vanaf het begin onder druk stond. TKH heeft met de hulp van Datadigest ervoor gezorgd dat het super is opgepakt. Het is een prestatie geweest waar we met z’n allen trots op mogen zijn.”

Sjoerd de Been, Politie Nederland PDC:
“Wij waren aangenaam verrast door de instelling van de mensen van Datadigest. Mijn eerste kennismaking was tijdens goed opzette FAT (Factory Acceptance Test) op kantoor van Datadigest in Delft. Die goede indruk is tot op de dag van vandaag gebleven. Ze waren dag en nacht bereikbaar, fanatiek om de deadline te behalen, schakelen snel en gaan door totdat de klant tevreden is. Ik kijk er naar uit om andere projecten met hen op te pakken”.

Share the Post:

Related Posts

Datadigest goes USA!

Begin mei vertrekt Datadigest naar San Francisco. Als onderdeel van een Nederlandse delegatie zullen wij ons gedurende deze handelsmissie verdiepen

Read More