Infra-sector | IT-experts

Is het nu een goed moment voor onderhoud aan uw IT netwerk?

Er gaan veel dingen anders in deze rare tijd. Collega’s werken vanuit huis, we zijn inmiddels gewend aan vergaderen via Skype of Zoom en scholen hebben razendsnel het online lesgeven ingevoerd. Deze verandering heeft ook zijn effect op de belasting van verschillende IT systemen. Sommige netwerken worden nu veel intensiever belast door de grotere behoefte aan real-time videoverbindingen, maar er zijn ook netwerk configuraties die juist veel minder worden belast.

Systeembeheer zit eindelijk niemand in de weg.
Het is de moeite waard om te overwegen om bepaalde onderhoudswerkzaamheden juist nu uit te voeren. Of die kritische systeem-updates die normaal gesproken met het zweet op de rug en samengeknepen billen op zondagnacht wordt uitgevoerd. In veel gevallen kan dit nu gewoon overdag gebeuren.
Maar bijvoorbeeld ook het aanleggen van nieuwe high performance netwerkkabels of het vervangen van randapparatuur zoals camerasystemen en serverruimtes. Nu er op veel werkplekken geen mensen aanwezig zijn is het ook een goed moment om de werkplekken, computers, monitoren en aanverwante nu eindelijk eens optimaal in te richten.

Hulp op afstand, maar ook intern.
Datadigest is specialist in complexe IT projecten. Onze experts kunnen helpen met alle mogelijke O.S. vragen en het inrichten van een optimale cyber security configuratie.
Onze kennis stopt niet bij systeemsoftware. Ook het aanleggen, aansluiten en werkend krijgen van alle soorten randapparatuur behoort tot ons dagelijks werk. Dit doen wij bijvoorbeeld voor de infra sector in grote verkeerscentrales zoals tunnels en waterwegen. In enkele gevallen hebben we te maken met configuraties van meer dan 1000 componenten en bijbehorende software.

Sparren met een specialist?
Elke systeembeheerder loopt tegen onverwachte uitdagingen op. Het is eerder regel dan uitzondering als veranderingen in één keer, zonder hapering kunnen worden uitgevoerd. Het uitzoeken wat de juiste oplossing is voor een specifieke uitdaging is dagelijkse kost voor elke systeembeheerder. Vaak kun je terecht bij de leverancier van een bepaald apparaat of software, maar soms ligt de uitdaging ergens anders. Juist dan is het prettig om te kunnen bellen met een ervaren specialist die mee kan denken en op verschillende manieren helpen om tot een oplossing te komen.
Neem vrijblijvend contact op en we helpen je graag.

Share the Post:

Related Posts

Datadigest goes USA!

Begin mei vertrekt Datadigest naar San Francisco. Als onderdeel van een Nederlandse delegatie zullen wij ons gedurende deze handelsmissie verdiepen

Read More