Infra-sector | IT-experts

Gegarandeerd de beste oplossing om je bewakingscamera en IoT apparaten te beveiligen.

Meekijken met een camera op afstand
Er zijn openbare camera’s die bijvoorbeeld gericht zijn op een of vogelnest of het olifantenverblijf in dierenpark Amersfoort . Je kunt er 24 uur per dag zien wat er gebeurt.

Maar het is ook vaak mogelijk om mee te kijken met bewakingscamera’s waarvan dat helemaal niet de bedoeling is. Het programma van KRO-NCRV ‘Pointer’ liet kortgeleden goed zien dat honderden bewakingscamera’s in Nederland helemaal niet goed beveiligd zijn. In het programma konden we meekijken met particulieren en bedrijven naar rechtstreeks gestreamde beelden.

Privacy?
Het kan verschillende oorzaken hebben dat jouw beelden vrij te zien zijn op internet. Je hebt bijvoorbeeld je wachtwoord niet aangepast na de installatie. Of dit heb je jaren geleden ooit een keer gedaan en nooit meer een update gedraaid. Net zoals bij andere privacy vragen kun je zeggen “Wie is er nou geïnteresseerd in mijn beelden? Alsof iemand tussen al die duizenden beelden die van mij er uit gaat vissen”.
De Limburgse zender 1L laat op haar website zien dat het niet zo onschuldig is.

Je kunt zien dat je gericht kunt zoeken op beelden van een specifieke camera. Dus als mensen willen weten hoe laat je van huis gaat en of je aardige spullen in huist hebt, kunnen ze gericht kijken waar jouw camera hangt en vrij makkelijk hierop meekijken.

AVG/GDPR
Als bedrijf heb je daarnaast ook te maken met wetgeving. Bijvoorbeeld de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming. In het Engels: General Data Protection Regulation afgekort: GDPR). Deze wet dwingt ondernemers zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens van klanten, personeel of andere personen. Ondernemers moeten kunnen aantonen dat ze zich aan deze wet houden. Het al dan niet onbewust zichtbaar laten zijn van privébeelden is duidelijk een overtreding van deze wet. Je bent dus simpelweg verplicht het goed in te richten.

Secure VPN in een hardware oplossing.
Datadigest is een IT specialist die vaak te maken heeft met camerasystemen en andere IoT apparaten. Niet alleen van particulieren maar ook in de openbare ruimte. Wij helpen overheden en aannemers met de IT-configuratie van grote en kleine infra projecten. Anders gezegd: we installeren het, onderhouden het en zorgen ervoor dat het werkt.

Als een beveiligingscamera rechtstreeks met het internet is verbonden neemt dat altijd bepaalde risico’s met zich mee. Software is geduldig. Datadigest heeft hiervoor met haar dochteronderneming NextVPN een oplossing ontwikkeld die veel verder gaat dan alle andere.

Menselijk gedrag kun je beïnvloeden door duidelijke afspraken te maken en regelmatig te bespreken met je team, maar op technisch niveau kan je IoT applicatie niet veiliger zijn dan met de Secure VPN Box.

De Secure VPN Box is verkrijgbaar via Safe Connections

 

 

Share the Post:

Related Posts

Datadigest goes USA!

Begin mei vertrekt Datadigest naar San Francisco. Als onderdeel van een Nederlandse delegatie zullen wij ons gedurende deze handelsmissie verdiepen

Read More