Infra-sector | IT-experts

Ons ICT talent komt van de buren

Datadigest is expert in complexe IT en IA toepassingen met een specialisatie in de infra sector. Wij helpen bedrijven en organisaties met het bedenken van oplossingen en de realisatie ervan. Er zijn vandaag de dag extreem veel technische toepassingen mogelijk en hiermee is ook de complexiteit sterk toegenomen. Leveranciers van specialistische apparatuur zijn expert over hun eigen toepassing, maar hebben vaak minder kennis van hoe bijvoorbeeld hun apparatuur moet samenwerken in netwerken met honderden andere apparaten en systemen. Datadigest is een van de weinige bedrijven in Nederland die niet alleen zeer complexe netwerken kan ontwerpen, maar het ook bouwen, aansluiten, programmeren en beheren.

Dit is ook de reden dat we snel groeien. Steeds vaker wordt een beroep gedaan op onze expertise.

Jobstap

Het kantoor van Datadigest zit in een groot pand in Delft. Het gebouw wordt gedeeld met veel andere bedrijven en organisaties. Onze directe buur is een jobcoach- en re-integratiebureau, een social enterprise, met de naam Jobstap

Jobstap bemiddelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk én biedt ondersteuning aan werknemers en werkgevers op de werkvloer door middel van jobcoaching, advies en praktische ondersteuning. Zo worden er juiste randvoorwaarden en afspraken gecreëerd voor duurzame arbeidsrelaties.

De filosofie van Jobstap is dat iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij, dat iedereen zijn talenten wil inzetten en wil bouwen aan een toekomst met perspectief, ook als er sprake is van een arbeidsbeperking. Jobstap is onderdeel van Jobstap Groep, waar ook Effectyf, Jobstap Educatyf en WerkRaat toe behoren. Samen met partners als het UWV, gemeenten, zorg- en onderwijsinstanties en maatschappelijke organisaties gaan ze aan het werk voor een inclusieve arbeidsmarkt en betere samenleving.

Ongeveer een jaar geleden ontstond er een informeel gesprek tussen jobcoach Joyce Wick van Jobstap en Rianne Leeuwenkamp (verantwoordelijk voor personeelszaken) van Datadigest. Rianne gaf aan dat we een mooie ontwikkeling aan het doormaken waren en altijd goede mensen konden gebruiken. Joyce gaf aan dat Jobstap met name mensen bemiddelt naar passend werk. Niet lang daarna kon David op gesprek komen voor de functie van junior IT medewerker.

David

David is buitengewoon slim, daarnaast heeft hij PDD-NOS, dit is een bepaalde vorm van autisme. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij niet op de gebruikelijke manier paste in het schoolsysteem en zijn eigen route heeft moeten uitvinden. Op 18 jarige leeftijd kwam hij in de WIA terecht zonder diploma’s. Bemiddeling door Jobcoach bracht hem bij Jobstap.

David voelt zich als een vis in het water bij Datadigest. Waar zijn speciale eigenschappen ooit reden waren voor missverstanden en uitval is het nu een gewaardeerde eigenschap. Met hyperfocus in een uitdaging kunnen duiken levert vaak goede oplossingen op. Zijn eigen interesse gaat met name uit naar de specialisatie van cyber security.

Stephan

Niet lang nadat David bij ons aan de slag was gegaan stelde Joyce een nieuwe kandidaat voor: Stephan. Ook hij heeft een bepaalde vorm van autisme en legde zijn schoolcarrière op een eigen manier af. Na verschillende wisselingen van opleiding ging hij MBO ICT studeren. Met name leren in de praktijk werkt goed voor Stephan. Na een succesvolle stage in Hongarije slaagde hij als een van de weinigen cum lade voor zijn eindexamen. Ook Stephan werkt nu als junior IT medewerker.

David en Stephan zijn inmiddels gewaardeerde werknemers van Datadigest. Joyce zorgt periodiek voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Niet alleen op het gebied van vragen over het werk maar ook over persoonlijke omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat onrust of afleiding vroegtijdig wordt opgemerkt en aangepakt.

“Hire personality and train skills”

De oprichter van Apple zei het lang geleden al: “Hire personality and train skills”. Dat is precies hoe het is gegaan met David en Stephan.

Wij hebben zeer regelmatig sollicitatiegesprekken met kandidaten en altijd zijn we op zoek naar de vonk, het vuur in de kandidaat dat van werk nét dat beetje meer maakt dan alleen opdrachten uitvoeren. En bij zowel David als Stephan was de vonk duidelijk te merken. Passie voor het IT-vak en net even verder willen kijken is wat Datadigest onderscheidt van veel anderen.

 

 

 

 

Share the Post:

Related Posts

Datadigest goes USA!

Begin mei vertrekt Datadigest naar San Francisco. Als onderdeel van een Nederlandse delegatie zullen wij ons gedurende deze handelsmissie verdiepen

Read More