Infra-sector | IT-experts

Wereld Back-up Dag

Op 31 maart 2024 vieren we Wereld Back-up Dag, een belangrijke herinnering aan de cruciale rol die back-ups spelen in de wereld van infrastructuur en ICT. Een back-up, simpelweg een kopie van al uw belangrijke bestanden, is meer dan een voorzorgsmaatregel; het is een noodzakelijk schild tegen onvoorziene gebeurtenissen.

Waarom zou u een back-up maken? De realiteit is dat het verlies van bestanden vaker voorkomt dan we denken. Hardwarestoringen, cyberaanvallen, natuurrampen en andere onverwachte incidenten kunnen in een oogwenk belangrijke gegevens wissen. Een kleine fout kan enorme gevolgen hebben.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om back-ups te maken. Van online back-ups via de cloud tot het gebruik van fysieke opslagmedia, er is een oplossing voor elke behoefte. Een mogelijke optie is de 3-2-1 back-upregel: ten minste drie kopieën van uw gegevens hebben, waarvan twee op verschillende media en één offsite of in de cloud. Deze strategie biedt een veerkrachtig schild tegen gegevensverlies, waarbij de diversificatie van back-uplocaties de integriteit van uw kritieke gegevens waarborgt.

Op deze Wereld Back-up Dag nodigen we u uit om uw back-upstrategie te herzien en te versterken, en zo uw gegevens te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Neem voor meer informatie  contact met ons op via info@datadigest.nl.

Share the Post:

Related Posts

Datadigest goes USA!

Begin mei vertrekt Datadigest naar San Francisco. Als onderdeel van een Nederlandse delegatie zullen wij ons gedurende deze handelsmissie verdiepen

Read More