Het gaat goed met Datadigest. Vandaar dat wij wat terug willen geven aan de samenleving. Soms met materiaal, kennis en tijd en soms in de vorm van een financiële bijdrage.
Stichting Vaarwens.
Op het water beleef je de wereld net wat anders dan op het land. Als je ervan houdt maakt het een groot verschil hoe je de dag beleeft. De vader van Cedric Both (eigenaar Datadigest) was jarenlang commandant bij de marine en zolang Cedric zich kan herinneren speelde een groot gedeelte van zijn jeugd zich af op of rond het water. Wellicht daarom dat Cedric en zijn vrouw Rianne ervoor gekozen hebben om stichting Vaarwens te ondersteunen met kennis, tijd en apparatuur op het gebied van ICT.
Gedragspsycholoog en Nobelprijswinnaar Daniël Kahneman ontdekte tijdens zijn onderzoek naar menselijk gedrag een interessant fenomeen als het gaat over herinneringen. We onthouden de hoogtepunten én het laatste moment. Als de ervaring redelijk was maar het laatste moment positief, dan was de totale herinnering positief. Deze eigenschap noemen we de “Peak-end Rule”. Als je door ouderdom of door een ziekte weet dat je niet lang meer te leven hebt zul je ook terugkijken op je leven. Meestal zijn er dalen en pieken aan te wijzen, maar de laatste herinnering kan zorgen voor een positief terugkijken op het leven.
Het is wellicht een wat zwaarder onderwerp, maar het zorgen voor een mooie laatste ervaring is precies wat Stichting Vaarwens doet. Het goede doel organiseert volledig verzorgde vaartochten voor mensen (en hun begeleiders) die dat als laatste wens hebben.
Datadigest helpt Stichting Vaarwens met allerlei zaken rondom hun IT-behoeften zoals speciale wifi-routers aan boord van de boten, de hosting van de website en meer. Zodat elke vaartocht kan tegemoetkomen aan de wensen van hun gasten.
Je kunt op verschillende manieren Stichting Vaarwens helpen. Kijk hier hoe: https://www.stichtingvaarwens.nl/contact/donatiepagina
Metakids
Rianne en Cedric zijn in hun privéleven bekend met kinderen die een stoornis hebben in hun stofwisseling. Sommige stoornissen zijn te behandelen met de juiste medicijnen, maar er zijn ook nog veel metabole ziekten, zoals het officieel genoemd wordt, die niet te behandelen zijn en leiden tot veel ongemak van kinderen en een korte levensverwachting. De stichting Metakids zet zich in voor meer bekendheid over deze ziekten en
Voor de meeste kinderen met een metabole ziekte is geen behandeling beschikbaar. De ziekte brengt veel verdriet en intensieve zorg met zich mee. Een vroege diagnose of behandeling kan dit voorkomen, maar daarvoor is nog veel onderzoek nodig. Artsen zeggen dat bij voldoende geld voor onderzoek binnen 25 jaar vrijwel geen kind meer hoeft te overlijden aan een metabole ziekte. Met meer onderzoek kunnen kinderlevens gered worden. Zoals de stichting het zelf zegt: “Met voldoende geld voor onderzoek kunnen we vrijwel alle metabole ziekten in 2045 behandelbaar maken”
Hier vind je meer informatie https://www.metakids.nl/metabole-ziekten/feiten/ en hoe je Metakids kunt ondersteunen: https://www.metakids.nl/steun-metakids/direct-doneren/
Jobstap
Maatschappelijke betrokkenheid zit niet alleen in het steunen van goede doelen, het zit ook in gedrag; doen wat binnen je eigen mogelijkheden ligt om een verschil te maken. Bij Datadigest zijn twee jonge collegas aangenomen die op hun eigen tempo de kans krijgen om het IT-vak te leren en zich te ontwikkelen. (hier lees je er meer over). Deze stap is mogelijk gemaakt door samenwerking met Jobstap, een organisatie die jongeren begeleid met een arbeidsbeperking en/of grotere afstand tot de arbeidsmarkt. De jobcoaches van Jobstap ondersteunen jongeren en jong volwassenen die beperkingen ervaren. Bijvoorbeeld autisme (ASS), psychische klachten, niet aangeboren hersenletsel, gedragsproblemen of een (chronische) ziekte. Op deze manier wil Datadigest jonge mensen een steuntje in de rug geven die dat goed kunnen gebruiken.