Infra-sector | IT-experts

Projecten infra-sector

Roer- en Swalmentunnel

Onze IT-specialisten zijn gevraagd om mee te werken aan de renovatie van de Roer- en Swalmentunnel. Het gaat hierbij om ontwerp- en engineeringswerkzaamheden voor de Transmissie tijdens de VO/DO en UO-fasen tot aan de inbedrijfstelling. Daarnaast leveren onze specialisten ondersteuning voor het ontwerp van de CCTV-infrastructuur.

De Roer- en Swalmentunnel behoren tot zeven Nederlandse tunnels waarvoor tunneldosering is ingesteld, een systeem dat files in tunnels moet voorkomen. De Roertunnel heeft een lengte van 2450 meter en is daarmee op één na de langste tunnel van Nederland.

Stichting WCW

Vaste IT-servicepartner voor Stichting WCW

Datadigest is sinds 2019 de vaste IT-specialist voor Stichting WCW (Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer). Deze organisatie is onderdeel van het Science Park Amsterdam en beheert voor 11 wetenschappelijke organisaties de terreinen en gebouwen in de regio Watergraafsmeer.

Onze werkzaamheden omvatten onder meer:

  • Netwerkarchitectuur en -installaties
  • Cybersecurity inrichting, hosting en beheer
  • Beheer en onderhoud CCTV en toegangscontrolesystemen
  • Remote monitoring, beheer en onderhoud.

Haringvlietbrug

Ontwerpondersteuning Renovatie Haringvlietbrug

Voor de renovatie van de Haringvlietbrug zijn senior specialisten van Datadigest gevraagd om te ondersteunen tijdens de ontwerpfase van verschillende subsystemen. Met name het ontwerp voor het mechanische deel van de brugval zoals WTB en de motor, de audiocommunicatie, het zichtsysteem en het transmissienetwerk.

Piet Heintunnel

Senior systeemspecialisten voor Piet Heintunnel

Voor de renovatie van de Piet Heintunnel in Amsterdam is heeft Datadigest senior specialisten geleverd. Zij waren verantwoordelijk voor de afronding van de UO-Transmissie, architectuur van de backbone van het integrale tunnelsysteem, het opstellen en begeleiden van uitvoeringsdocumenten, bij het ontwikkelen van alle configuraties, scripts en de inrichting van het Nationaal Meldkamer Systeem.
(foto: Richard Mouw)

Botlekbrug

Uitvoeringsontwerp CCTV Botlekbrug

Om de bereikbaarheid van de havens te vergroten en aan te sluiten op de verbrede A15 is de Botlekbrug in Rotterdam volledig vernieuwd. Voor het realiseren van het uitvoeringsontwerp van de CCTV-installatie is de hulp ingeroepen van senior specialisten van Datadigest.

Rijksoverheid

Cluster Management/SLURM implementatie

Een primaire overheidsinstelling heeft Datadigest gevraagd om een computercluster te installeren, inclusief netwerkconfiguratie, te voorzien van detailconfiguratie met SLURM workload manager software en Docker Singularity. Voor een naadloze overdracht verzorgde Datadigest documentatie, instructie voor eindgebruikers en begeleiding.

TU Delft

HPC Cluster TU Delft

In 2022 is er op de campus van de TU Delft een nieuw High Performance Computing (HPC) Cluster gerealiseerd. Datadigest is door leverancier Fujitsu gevraagd om het complete systeem te installeren en te configureren.  

(op de foto: Wetenschappelijk directeur van het Delft High Performance Computing Centre prof.dr.ir. Kees Vuik.
(Foto: Sam Rentmeester)

Onderzoek Systeemfouten

Na een grote renovatie van 18 gekoppelde infra-objecten bleek de audio-, video- en bedieningssoftware niet stabiel en foutloos te werken. De reden hiervoor was onduidelijk en complex. Datadigest is gevraagd om de oorzaak te onderzoeken en advies uit te brengen. Voor het onderzoek maakte Datadigest o.a. gebruik van netwerkmetingen, interviews en workshops met betrokkenen.

Nvidia/Mellanox

Vervangen HPC cluster NVIDIA/Mellanox

Datadigest is geruime tijd de vaste HPC-partner van Nvidia/Mellanox in Nederland en Europa.
Voor het succesvol vervangen en installeren van vloeistof gekoelde CS8500 clusters in een datacentrum in Geneve zijn onze specialisten, inclusief alle materialen en onderdelen enkele dagen afgereisd naar Zwitserland.

Cellencomplex Politiebureau Mijkenbroek

Design, implementatie, beheer en onderhoud voor UvA, HvA en het Science Park in Amsterdam

  • Seamless IP roaming,
  • 2 Gigabit/sec
  • 2500 gebruikers per dag
  • Customised Captive Portal Systeem

Secure IoT VPN box

Zelf ontwikkelde hardware VPN oplossing die ervoor zorgt dat er geen enkele open verbinding zoals ‘Port Forwarding’ of ‘NAT’ meer nodig is.

Open Wifi Amsterdam

Vervangen HPC cluster NVIDIA/Mellanox

Datadigest is geruime tijd de vaste HPC-partner van Nvidia/Mellanox in Nederland en Europa.
Voor het succesvol vervangen en installeren van vloeistof gekoelde CS8500 clusters in een datacentrum in Geneve zijn onze specialisten, inclusief alle materialen en onderdelen enkele dagen afgereisd naar Zwitserland.