Blog

Team Datadigest wint 2e plaats in prestigieuze NVIDIA Hackathon.

Team Datadigest wint 2e plaats in prestigieuze NVIDIA Hackathon.

Een team van Nederlandse IT-specialisten heeft de 2e prijs gewonnen in de Europese Hackathon van NVIDIA.

Op 24 en 25 mei jl. organiseerde NVIDIA een Europese Hackathon voor een nieuw type programmeerbare processor de ‘BlueField 2 DPU’ en bijbehorende programmeertaal DOCA*.

60 teams hadden zich ingeschreven waarvan 14 voldeden aan de eisen van de organisatie.
De gelegenheidsformatie bestaande uit Cedric Both (Datadigest B.V.),  Jouke Roorda (Nikhef), Tristan Suerink (Nikhef), Gemma van der Voorst en Wietze Albers sleepte na 30 uur de 2e prijs in de wacht.

Het Nederlandse team heeft een slimme toepassing uitgewerkt op het gebied van Cybersecurity. De oplossing detecteert en mitigeert op grote schaal ongewenste afwijkingen in een netwerk en kan worden toegepast zonder de kosten te vergroten en/of aanvullende oplossingen nodig te hebben.

De oplossing:
Een autonoom en zelfstandig Intrusion Detection System/Intrusion Prevention System (IDS/IPS) op basis van de Bluefield 2 DPU in combinatie met AI-acceleratie middels GPU-ondersteuning. De oplossing combineert bestaande open-source software in een speciaal ontwikkelde pipeline. De oplossing is daarnaast horizontaal schaalbaar gemaakt door alle data te delen tussen de DPU’s en de detectie en mitigatie in en door de DPU’s zelf uit te laten voeren.

De uiteindelijke winnaar van de Hackaton was een team van MTS PJSC, de grootste mobiele operator van Rusland en toonaangevende leverancier van media en digitale diensten. Dit team creëerde een DPU-versnelde en energiezuinige Edge Content Delivery Node, geoptimaliseerd voor veilige videostreaming.

Nu de Europese Hackathon is afgelopen, volgen Hackathons in China en Noord-Amerika. NVIDIA bouwt aan een brede gemeenschap van DOCA-ontwikkelaars om innovatieve applicaties en services te creëren bovenop NVIDIA BlueField DPU's om moderne, efficiënte datacenters te beveiligen en te versnellen.

Wilt u meer informatie over wat Datadigest B.V. voor u kan betekenen in slimme en innovatieve oplossingen op het gebied van Cybersecurity, High Performance Computing, GPU-acceleratie, AI en Machine Learning? Neem dan contact op met Cedric Both.

*(Met de release van de NVIDIA DOCA 1.0 op GTC 21 hebben ontwikkelaars tegenwoordig een gemakkelijke manier om BlueField DPU's te programmeren die gebruik maken van open API's, bibliotheken en referentiecode voor verschillende toepassingen.)

https://developer.nvidia.com/blog/nvidia-bluefield-european-hackathon-fuels-data-center-innovation-with-pioneering-dpu-based-applications-demonstrations/

Geplaatst op: 09-06-2021